måndag 24 november 2014

Allmän föreläsning om kroppens anatomi och funktion samt praktiska övningar - Stort tack till Kajsa


Idag genomförde vi en väldigt uppskattade föreläsning om kroppens anatomi och funktion samt praktiska övningar två och två. Vi praktiserade hur man lägger bandage för fot, vad, lår, hand och hur viktigt det är att man gör det inom 8 minuter.

Vi lärde oss också att kylspray är mer ett mentalt verktygt än ett verktyg som hjälper. Om kylspray ska användas för att minska eventuell stukning måste man applicera kylning under så lång tid att  personen istället kommer få en köldskada. När det gäller kylpåsar så ska de endast användas tillsammans med ett hårt lindat bandage och detta görs  om spelaren har så ont att den inte kommer att spela vidare i matchen. Kylpåsen ska dessutom vara applicerad minst i femton minuter för att lindra skadan.

Vi tittade även över sjukvårdsväskorna och dessa kommer att kompletteras, något som Jonas kommer att göra inom det snaraste. Lite fler elastiska bindor samt ett tejp av en annan kvalitet. Jag vill tacka för en väldigt givande kväll tillsammans med sjukgymnast Kajsa.